Sajtos, tejszínes csirke anyukám receptje alapján
Sajtos, tejszínes csirke anyukám receptje alapján
Sajtos, tejszínes csirke anyukám receptje alapján
Sajtos, tejszínes csirke anyukám receptje alapján

Hozzávalók

Csirkemell
csirkecomb
tejszín
sajt
tojás
liszt
Egyik nagy kedvenc, elkészítése egyszerű, bár nem a költséghatékony ételek egyike, de mindenképp kipróbálandó !! 🙂 🙂

Elkészítés

1.A csirkedarabokat besózzuk, majd állni hagyjuk.
2.A sajtot,- 40 deka körüli mennyiséget- apró lyukú reszelőn lereszeljük.
3.2-3 tojást- a hús mennyiségétől függően – felverünk.
4.Egy tálba lisztet rakunk, majd úgy, mintha paníroznánk beleforgatjuk a lisztbe- tojásba majd a reszelt sajtba a csirkedarabokat.
5.Enyhén kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük.
6.Ha készen vagyunk, az egészet óvatosan nyakon öntjük tejszínnel, én egy fél literes laktózmentes tejszínt használtam, de csak a laktózérzékenységem miatt, bármely főző, vagy habtejszín – nem habspray ! – folyékony állaggal megteszi.
7.Alufóliával lefedve lassú tűzön sütjük, főként ha van benne csontos darab.
8.Amikor már teljesen megpuhultak a húsdarabkák levesszük a fedést és kissé rápirítjuk a sajtot a tetejére.
9.Főtt rizzsel tálaljuk. Jó sütést, jó étvágyat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.