Csirkemell | |
csirkecomb | |
tejszín | |
sajt | |
tojás | |
liszt |
Egyik nagy kedvenc, elkészítése egyszerű, bár nem a költséghatékony ételek egyike, de mindenképp kipróbálandó !! 🙂 🙂
1. | A csirkedarabokat besózzuk, majd állni hagyjuk. |
2. | A sajtot,- 40 deka körüli mennyiséget- apró lyukú reszelőn lereszeljük. |
3. | 2-3 tojást- a hús mennyiségétől függően – felverünk. |
4. | Egy tálba lisztet rakunk, majd úgy, mintha paníroznánk beleforgatjuk a lisztbe- tojásba majd a reszelt sajtba a csirkedarabokat. |
5. | Enyhén kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük. |
6. | Ha készen vagyunk, az egészet óvatosan nyakon öntjük tejszínnel, én egy fél literes laktózmentes tejszínt használtam, de csak a laktózérzékenységem miatt, bármely főző, vagy habtejszín – nem habspray ! – folyékony állaggal megteszi. |
7. | Alufóliával lefedve lassú tűzön sütjük, főként ha van benne csontos darab. |
8. | Amikor már teljesen megpuhultak a húsdarabkák levesszük a fedést és kissé rápirítjuk a sajtot a tetejére. |
9. | Főtt rizzsel tálaljuk. Jó sütést, jó étvágyat! |
Leave a Reply