Linzi torta
Linzi torta
Linzi torta

Hozzávalók

40 deka liszt
30 deka margarin
porcukor-érzésre
kettő tojás sárgája
darált dió, vagy darált mandula, bármelyikkel jó
ebből 10-15 dekányi, fél mokkáskanál őrölt fahéj
A kenéshez baracklekvár
A szóráshoz szeletelt mandula
Anyukám annak idején mikor gyerekek voltunk vasárnaponként gyakran sütött rácsos linzert. Ez a torta szinte ugyanaz, kis finomításokkal.

Elkészítés

1.A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a porcukrot, a darált diót, fahéjat és a kettő tojássárgát.
2.Egy csatos tortaformát zsírral kikentem, majd liszttel megszórtam.
3.A sütőt előmelegítettem 150 fokra.
4.A tésztát kiszedtem a deszkára, majd lecsíptem belőle, nem egészen a felét. Ebből készül a tetejére a vékonyra sodrott ” rács “.
5.A maradék tésztát kinyújtjuk, kb 3-4 mm vastagra, belefektetjük a formába.
6.Baracklekvárral gazdagon megkenjük.
7.A tetejére ujjnyi vastag gurigákat készítünk és rácsszerűen a tetejére rakjuk.
8.Majd az egészet megszórtam szeletelt mandulával.
9.Körülbelül 45 percig sütöttem 150- 160 fokon hőlégkeveréssel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.