40 deka liszt | |
30 deka margarin | |
porcukor-érzésre | |
kettő tojás sárgája | |
darált dió, vagy darált mandula, bármelyikkel jó | |
ebből 10-15 dekányi, fél mokkáskanál őrölt fahéj | |
A kenéshez baracklekvár | |
A szóráshoz szeletelt mandula |
Anyukám annak idején mikor gyerekek voltunk vasárnaponként gyakran sütött rácsos linzert. Ez a torta szinte ugyanaz, kis finomításokkal.
1. | A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a porcukrot, a darált diót, fahéjat és a kettő tojássárgát. |
2. | Egy csatos tortaformát zsírral kikentem, majd liszttel megszórtam. |
3. | A sütőt előmelegítettem 150 fokra. |
4. | A tésztát kiszedtem a deszkára, majd lecsíptem belőle, nem egészen a felét. Ebből készül a tetejére a vékonyra sodrott ” rács “. |
5. | A maradék tésztát kinyújtjuk, kb 3-4 mm vastagra, belefektetjük a formába. |
6. | Baracklekvárral gazdagon megkenjük. |
7. | A tetejére ujjnyi vastag gurigákat készítünk és rácsszerűen a tetejére rakjuk. |
8. | Majd az egészet megszórtam szeletelt mandulával. |
9. | Körülbelül 45 percig sütöttem 150- 160 fokon hőlégkeveréssel. |
Leave a Reply