40 deka liszt | |
20 deka margarin | |
egy egész tojás | |
3 deka élesztő | |
tej | |
méz | |
kettő egész citrom héja | |
cukor | |
vaníliás cukor | |
instant kakaópor |
Reggelire, vacsorára, uzsonnára, lekvárral, vajjal- mézzel, hideg tejjel ….:)
1. | Az élesztőt felfuttatom a mézzel édesített langyos tejben. |
2. | A margarint megolvasztom. |
3. | A lisztbe vegyítem a felfuttatott élesztős tejet,a tojást, az olvasztott margarint, a kettő citrom reszelt héját, három evőkanál cukrot-én barna cukrot használok- és az egy csomag vaníliáscukrot. |
4. | Ha valaki úgy szereti, mehet bele még plusz mazsola is, amit előtte be kell áztatni , hogy puhuljon. |
5. | Jól bedagasztjuk és meleg helyen kelesztjük. |
6. | Mikor megkelt, kilisztezett deszkára borítjuk, majd a tésztát elfelezzük és az egyik darabot az instant kakaóporral -ez mehet ízlés szerint- átgyúrjuk. |
7. | Összetekerjük a sima és a kakaós szárat. |
8. | Margarinnal, vagy zsírral kikent , prézlizett -vagy lisztezett kuglófformába helyezzük, majd előmelegített hőlégkeveréses sütőben 150 fokon megsütjük. |
9. | A sülési idő körülbelül 40- 50 perc. A megsült kuglófról lecsatoljuk a formát, majd egy liszttel meghintett tálcára borítjuk. Teljes hűlés után szeletelhető. Jó sütést ! |
Leave a Reply