Kuglóf kelt tésztából, kakaós, foszlós
Kuglóf kelt tésztából, kakaós, foszlós
Kuglóf kelt tésztából, kakaós, foszlós

Hozzávalók

40 deka liszt
20 deka margarin
egy egész tojás
3 deka élesztő
tej
méz
kettő egész citrom héja
cukor
vaníliás cukor
instant kakaópor
Reggelire, vacsorára, uzsonnára, lekvárral, vajjal- mézzel, hideg tejjel ….:)

Elkészítés

1.Az élesztőt felfuttatom a mézzel édesített langyos tejben.
2.A margarint megolvasztom.
3.A lisztbe vegyítem a felfuttatott élesztős tejet,a tojást, az olvasztott margarint, a kettő citrom reszelt héját, három evőkanál cukrot-én barna cukrot használok- és az egy csomag vaníliáscukrot.
4.Ha valaki úgy szereti, mehet bele még plusz mazsola is, amit előtte be kell áztatni , hogy puhuljon.
5.Jól bedagasztjuk és meleg helyen kelesztjük.
6.Mikor megkelt, kilisztezett deszkára borítjuk, majd a tésztát elfelezzük és az egyik darabot az instant kakaóporral -ez mehet ízlés szerint- átgyúrjuk.
7.Összetekerjük a sima és a kakaós szárat.
8.Margarinnal, vagy zsírral kikent , prézlizett -vagy lisztezett kuglófformába helyezzük, majd előmelegített hőlégkeveréses sütőben 150 fokon megsütjük.
9.A sülési idő körülbelül 40- 50 perc. A megsült kuglófról lecsatoljuk a formát, majd egy liszttel meghintett tálcára borítjuk. Teljes hűlés után szeletelhető. Jó sütést !

Leave a Reply

Your email address will not be published.