30 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt | |
20 deka sima őrlésű tönkölyliszt | |
15 deka margarin vagy vaj (puha) | |
4 deka élesztő | |
tej | |
méz | |
reszelt citromhéj | |
cukor-2-3 evőkanál, vagy helyette méz | |
egy egész tojás | |
A nyújtott tészta szórásához kakaó és cukor |
Levesek mellé, vagy csak úgy délutáni nasinak 🙂
1. | Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, én mézet rakok édesítőnek. |
2. | A lisztet, az olvasztott margarint, a reszelt citromhéjat, a tojást, a cukrot-vagy mézet egy tálba tesszük, majd a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk. |
3. | Meleg helyen duplájára kelesztjük. |
4. | A megkelt tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül egy ujjnyi vastagra. |
5. | Rászórjuk a kakaóport, meghintjük cukorral- majd feltekerjük. |
6. | Körülbelül 4- 5 centis darabokra felvágjuk majd úgy, hogy a vágási felület legyen a teteje-alja, belehelyezzük a kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. |
7. | Olvasztott margarinnal óvatosan átkenegetjük a tetejüket és 150 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. |
Leave a Reply