Kakaós csiga teljes kiőrlésű és finom őrlésű tönkölylisztből
Kakaós csiga teljes kiőrlésű és finom őrlésű tönkölylisztből
Kakaós csiga teljes kiőrlésű és finom őrlésű tönkölylisztből
Kakaós csiga teljes kiőrlésű és finom őrlésű tönkölylisztből

Hozzávalók

30 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 deka sima őrlésű tönkölyliszt
15 deka margarin vagy vaj (puha)
4 deka élesztő
tej
méz
reszelt citromhéj
cukor-2-3 evőkanál, vagy helyette méz
egy egész tojás
A nyújtott tészta szórásához kakaó és cukor
Levesek mellé, vagy csak úgy délutáni nasinak 🙂

Elkészítés

1.Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, én mézet rakok édesítőnek.
2.A lisztet, az olvasztott margarint, a reszelt citromhéjat, a tojást, a cukrot-vagy mézet egy tálba tesszük, majd a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk.
3.Meleg helyen duplájára kelesztjük.
4.A megkelt tésztát kilisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül egy ujjnyi vastagra.
5.Rászórjuk a kakaóport, meghintjük cukorral- majd feltekerjük.
6.Körülbelül 4- 5 centis darabokra felvágjuk majd úgy, hogy a vágási felület legyen a teteje-alja, belehelyezzük a kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe.
7.Olvasztott margarinnal óvatosan átkenegetjük a tetejüket és 150 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Leave a Reply

Your email address will not be published.